Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi

Bölüm Adı Elektronik ve Otomasyon
Program Adı Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi
Program Tanıtımı 1993 yılında eğitime başlamış olan programımızın amacı endüstriyel otomasyon alanlarında kullanılan her türlü araç, gereç, donanım ve donatım sistemlerinin ve teknolojik yapıların tanıtımı, kurulumu, kullanımı, bakımı, tamiri ve geliştirilmesi konularında, gerekli teorik ve pratik mesleki bilgi ve becerilere sahip teknik elemanlar yetiştirmektir.
Eğitim Süresi ve Başlıca Dersler Endüstrideki fabrikaların talep ettiği kalite kriterlerine sahip “Otomasyon Teknikerleri” yetiştirmek amacıyla öğrencilere, temel elektrik ve elektronik bilgilerinin yanı sıra temel hidrolik ve pnömatik bilgileri verilmekte, otomasyon esnasında kullanılan ölçme ve kontrol aletlerinin kullanımı, kalibrasyonu ve oluşan arızaları giderme becerisi kazandırılmaktadır. Ayrıca PLC programı veya mikrodenetleyici programı yazarak basit otomasyon sistemlerini kontrol etme ve bir veri toplama sistemi içerisine bu sistemleri entegre etme bilgisine sahip olmaları sağlanmaktadır. Bunların yanı sıra öğrencilere yeni üretim ve yönetim teknikleri ile kalite yönetim sistemleri hakkında da bilgi ve beceri kazandırılmaktadır.
Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Çalışma Alanları Öğrencilerimiz endüstriyel kontrol ve otomasyon firmalarında, modern her türlü fabrikalarda, robotik sistemler, robot otomasyonu, robot üretimi yapan tesislerde, akıllı sistemlerin olduğu her yerde, otomotiv sektöründe, gaz dağıtım şirketlerinde, yenilenebilir enerji üretimi yapan veya bu teknolojileri üreten tesislerde, demir ve çelik endüstrisinde, inşaat ve çimento endüstrisinde, seramik ve cam endüstrisinde, su ve atık su arıtma endüstrisinde, gıda ve ilaç endüstrisinde, tekstil ve kağıt endüstrisinde, kimya ve petrokimya işletmelerinde, petrol ve gaz işletmelerinde, asansör ve yürüyen merdiven imal eden firmalarda, gemi sanayinde, tersanelerde ve benzeri bir çok iş sektöründe iş imkanı bulabileceklerdir.
Programın İlgi Alanları ve Amaçları -
Programda Verilen Eğitimin İçeriği -