Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Tek (üç) Ders Sınav Notlandırması ile ilgili ÖNEMLİ Duyuru

Sevgili Öğrencilerimiz;

16.09.2020 tarihindeki senato kararı gereği 28 Eylül – 1 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacak olan tek (üç) ders sınavında uygulanacak karar maddesi şu şekildedir;

“Tek (üç ders) sınavına girip bir veya iki dersten başarılı olup, bir veya iki dersten başarısız olan öğrencilerin, Akdeniz Üniversitesi Ders İşlemleri, Sınav ve Başarı Değerlendirme Yönergesinin 15. maddesinin birinci fıkrasının c bendi “Başarısızlık halinde ya da 23 üncü maddenin 3 üncü fıkrasındaki koşulların sağlanamadığı durumda öğrencinin tek ders sınav notu geçersiz sayılır” gereğince mezuniyet şartlarını sağlayamadığı için Tek (üç ders) sınavına girdiği ders notları geçersiz sayılır.”

Buna göre örneğin 3 dersten sınava giren bir öğrenci 2 dersten başarılı, 1 dersten başarısız olsa dahi 3 dersin tamamı başarısız sayılacaktır. Aynı durum 2 dersten sınava girecek olan öğrenciler için de geçerli olup birinden başarılı birinden başarısız olması durumunda iki dersin tamamından başarısız sayılacaktır.